De la MAMA citire

De la MAMA citire:

"Dacă încerci, ai două şanse. Dacă nu, nu ai niciuna."

Căutați pe acest blog

marți, 17 august 2010

Pateuri cu ciuperci




Asta a fost o improvizație de moment. Nu am căutat nimic pe net sau prin vreo carte de bucate. Le-am făcut așa cum m-a tăiat pe mine capul.

Am început cu umplutura:
  • 500 gr de ciuperci champignon
  • 1 ceapă potrivită ca mărime
  • 3 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • chilli

Am spălat bine ciupercile și le-am pus la scurs.

Am pus tigaia la încins.

Am curățat și am tocat ceapa. Am pus-o la călit în 2-3 linguri de ulei.

Între timp, până să sticlească ceapa, am tocat ciupercile: la robot, folosind lama de metal, aceea pentru carne. Am pus ciupercile în robot în două porții. Și am rotit câteva secunde la fiecare porție. Nu am vrut chiar praf de ciuperci :)).

Le-am pus la tigaie. Când au lăsat zeama am adăugat sare, piper, chilli. Am lăsat la foc mic, amestecând din când în când, până ce s-a evaporat tot sosul format. A durat ceva, cred că aproape o oră. Nu am avut timp să stau lângă ele să le păzesc ca să pot lăsa flacăra mai mare. S-ar fi terminat mai repede.

Când ciupercile au rămas „uscate”, am tocat peste ele cei 3 căței de usturoi, am amestecat bine și am lăsat la răcit.

Am scos din congelator pachetul de foietaj Morărița. Are 800 de grame în două foi. Le-am lăsat să se dezghețe în voia lor.

Apoi am întins o foaie (pe folia ei) și am mai presat-o puțin cu sucitorul. Am pus umplutura deasupra. Am mai întins și a doua foaie, tot pe folia ei, pe care am pus-o apoi peste umplutură.

Cu rola de pizza am tăiat pătrate.


În tavă, cu ceva spațiu între ele.

La cuptor, foc mic, cam 25 - 30 de minute.


Ale mele nu s-au umflat ca cele din comerț pentru că am pus umplutură multă. Ideea era să se simtă și ciupercile. Foarte aspectoase nu au fost, dar de bune ce să vă zic: s-au terminat primele la petrecere :).


Un comentariu:

Irina spunea...

Mesaj primit pe mail de la Mariana B. (MULTUMESC!):

Multumesc foarte mult ptr retete le bune pe care le citesc cu interes si multe dintre ele le si incerc. Sa-ti spun un mic secret. Pateurile nu au crescut ca cele din comert nu din cauza umpluturii, ci ptr ca ai intins aluatul cu sucitorul! Intr-adevar, aceste pateuri au mare succes la orice petrecere, sunt grozave! Incearca sa tai aluatul in patratele cu latura cam de 5 cm, pe jumatate din patrat pui o lingurita de umplutura si acoperi cu cealalta jumatate , aplicind pe margine putin ou ptr a se lipi. Merge mult mai repede , se vor si umfla si vor arata super ! O zi minunata!


OFF Topic - interesant

Fobii din comunism

Neaşteptat

Revoluţia produselor ecologice

Vreţi să ştiţi cam ce se fură în România în fiecare zi? Încercaţi aici.