![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEir-oRBiG8UJgknw43U30e4dZagLTfeizDvBcvyFcNgMvZTTN_Wu13vveVMPJAZPIRbT9sX2iUdWtN52UDeN24EW7na7DnYmP6Y2X5JK0S05oKxhrkdl0yE3cFKgy_ePEAmCZPK39rd808/s200/DSC08155.jpg)
Foarte bună treaba asta! Până am făcut-o în oală rotundă, să iasă ca un tortuleţ. Acum am încercat şi în tavă pătrată, ca să iasă blatul mai subţire.
Pentru blat am folosit:
- 125 gr de margarină (la temperatura camerei)
- 125 gr de zahăr
- 1 pachet zahăr vanilinat
- 1 praf de sare
- 3 ouă
- 200 gr de făină
- 2 linguriţe de praf de copt (5 gr)
- 2 linguri de lapte
- 1 linguriţă coajă de lămâie
Proces de executare blat:
- aprins cuptor la treapta 2 din 8
- uns tavă cu unt şi tapetat cu făină
- amestecat făina cu praful de copt
- frecat margarina până ajunge ca o cremă
- adăugat tot zahărul şi sarea şi mixat până la omogenizare perfectă
- pus câte un ou şi amestecat după fiecare până la omogenizare
- pus laptele, făina şi coaja de lămâie şi amestecat bine bine; ăsta e finalul
- întins în tavă
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpSu5QJ5ALLADGrI1peZmw3YCd6psKlAYVE0YWXBq7qtcExCSpiDy7lcOpr9fCU1O2rL7JXkGxC-udQpsI02qKnFzeJQwQ_39qBexbBh7OMKogtCLh050IPRLQvGqI-xCWSbWL4u7qoI4/s200/DSC08123.jpg)
Urmează "toppingul". Am pregătit la îndemână zeama de la o lămâie şi merele,
vreo 7 am avut, dar au încăput 6 şi jumătate. Tăiam în 4 un măr, curăţam de cotor şi coajă, dădeam fiecare bucată prin zeama de lămâie şi o scufundam în blat. Şi tot aşa, până s-a epuizat spaţiul. La sfârşit, merele le-am tăiat mai mărunt, să umplu toate spaţiile.![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhASU3FF1_csfzg5Br_Fwq235M0y61XYi2vG7NW1mwBmtpiF6hWqIa_NxetlBbvp1WVpqirwJW1n9ERv6angfYZ66SkG7WnrMobQLafCYq6Z9QNm74BJhFqjM6cQsqBTKPlRtaogCxBYjk/s200/DSC08125.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6daErIwX7_0MzT_lSng0p9KRYshBGdQxjGicoS1u7hzTYwmlaJruTp4gIONUIXSgIr2rD5Vdt3_4Bud8QVztPPt8FFN4cM4RbhnVYOELOgddtD94M1OuhhDUdyeGa6uZxITfAfd5VsQA/s200/DSC08124.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhASU3FF1_csfzg5Br_Fwq235M0y61XYi2vG7NW1mwBmtpiF6hWqIa_NxetlBbvp1WVpqirwJW1n9ERv6angfYZ66SkG7WnrMobQLafCYq6Z9QNm74BJhFqjM6cQsqBTKPlRtaogCxBYjk/s200/DSC08125.jpg)
Am presărat scorţişoară.
Am pus nişte stafide.
Am pus şi nişte nucă ruptă în mână.![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVIO0ty7dp8Kr5S8m2G3HMIFerkSynH6XTehgn6hwvmJ0c5MSFg6vsBZk-3M-eVPyBpoc7j6CnucF4s4xk1iXbZZJnTNcH62RRfOi5qUn6iS_tu-Wd1Ta1fYmaAFMIcTYSg7yvU8FOUfo/s200/DSC08128.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVIO0ty7dp8Kr5S8m2G3HMIFerkSynH6XTehgn6hwvmJ0c5MSFg6vsBZk-3M-eVPyBpoc7j6CnucF4s4xk1iXbZZJnTNcH62RRfOi5qUn6iS_tu-Wd1Ta1fYmaAFMIcTYSg7yvU8FOUfo/s200/DSC08128.jpg)
Am băgat la cuptor vreo 60 de minute, de la minutul 40 tot verificând la fiecare 10 minute. Culoarea de deasupra a blatului care creşte printre mere e barometrul.![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhk6MR14ul9Mncj7XW5nqvVj7kZP22qwZ_ur5v-_GU30T01I43on3DeCsQUrYb9mZoxbZGCcbphugCI_0u7mSHNTp_LJxVGjknWON93u1TDyY4jkKKwoeDIvsX1qxdZ3blnelg-WuT322I/s200/DSC08149.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhk6MR14ul9Mncj7XW5nqvVj7kZP22qwZ_ur5v-_GU30T01I43on3DeCsQUrYb9mZoxbZGCcbphugCI_0u7mSHNTp_LJxVGjknWON93u1TDyY4jkKKwoeDIvsX1qxdZ3blnelg-WuT322I/s200/DSC08149.jpg)
Modul meu preferat de servire: încălzită la microunde şi cu îngheţată de vanilie şi caramel deasupra.![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiaNKVfKPFmzUjbLlGXBldWAbPgEBi-gsfqLysxqDOhb2HwQ4TyOVqqU1orOwbr5BHLc8OzhRlkE2ni2w4ZKmap9LscGteQw2p0VVh0HFoAnQLlp66CJJTZj4nCIOGnbMv1M0duPAoSlBM/s200/DSC08158.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiaNKVfKPFmzUjbLlGXBldWAbPgEBi-gsfqLysxqDOhb2HwQ4TyOVqqU1orOwbr5BHLc8OzhRlkE2ni2w4ZKmap9LscGteQw2p0VVh0HFoAnQLlp66CJJTZj4nCIOGnbMv1M0duPAoSlBM/s200/DSC08158.jpg)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu