Împreună cu forma de nuci despre care v-am povestit aici și aici, a sosit la capitală și forma de sărățele. Veche, stătută prin pod, dar foarte așteptată :).
Am folosit:
Am amestecat totul. La început, aluatul arăta așa și am frământat până ce a ajuns așa:
Am făcut biluțe și le-am copt în forma încinsăcam 1 minut și jumătate pe fiecare parte.
Au ieșit 39 de sărățele.
După ce s-au răcit bine, am pus câte 10 în punguțe pe care le-am legat strâns după ce am încercat să scot aerul din ele.
Sursa:
Am folosit:
- 500 gr făină
- 50 gr cașcaval ras
- 50 gr de brânză de capră rasă
- 75 gr de smântână
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de chimen
- 1 lingură de ulei
- 125 gr de margarină
- 150 ml de lapte
Am amestecat totul. La început, aluatul arăta așa și am frământat până ce a ajuns așa:
Am făcut biluțe și le-am copt în forma încinsăcam 1 minut și jumătate pe fiecare parte.
Au ieșit 39 de sărățele.
După ce s-au răcit bine, am pus câte 10 în punguțe pe care le-am legat strâns după ce am încercat să scot aerul din ele.
Sursa:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu