![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDpkK_2efsF6e9T2Nu1oar7JrwlYIXFphjh25YmaZ9o0MqnIyhyphenhyphenF6PCLUeyqq3ZcAQ7f_4OIY92-jL0XvIN1uS50QUcAGHfNQnfs0N3h1849xsSITFXpoq4kpbrIrB8f9uGOZSy-GvocQO/s200/0+DSC00096.jpg)
Acestea sunt fursecurile cu care mi-am început eu aventura în bucătărie. Acum ... cam 100 de ani, când eram fetișcană :)).
Acum mi-am adus aminte de ele și am rugat-o pe mama să caute prin bibliotecă acea anume carte de bucate din care am luat rețeta:
Didi Balmez, Carte de bucate, pag 194
Rețeta în carte e cu ceașca, eu am și cântărit (inclusiv la ulei, nu am măsurat cu cană gradată):
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLgI10y7iWtDKGUZchcTXRXBrIFwth6ASp_NAG_JAYTY-ubKwooaSy0f5CXQGYLjewuK2Hc44XdwcPa5dJqYjUYaJJDXhgfjVdF94xK-5SpY7GBWK7hrsPC7b2_JGEDVSLNRq2-xsKwjr_/s200/1+DSC00091.jpg)
1 ou
1 ceașcă (= 150 gr) de zahăr
1 ceașcă (= 150 gr) de ulei
2 cești (= 200 gr) de făină
un praf de sare
ceva pentru ornat: eu am folosit nucă la unele și stafide la altele.
Am bătut oul cu zahărul până ce s-a topit zahărul.
Am încorporat uleiul (nu l-am pus chiar pe tot o dată, dar nici cu țârâita ca la maioneză).
Am adăugat și făina amestecată cu sarea.
Iese un aluat destul de tare.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCcQV4YtiORllfy4gbnboVRrIl1ILoYwa33WfBVHKAP13I2HlTVsn7iOtV487FR-YLFHGJghLURvETozGNidfXy8PZJyBaP9Vn2ou0zBIlkzo8d4QhgiJrhGt-B3CHaFIQQQKm0EFZUKEU/s200/2+DSC00094.jpg)
Eu m-am încăpățânat să fac fursecurile cu seringa și am rămas cu febră musculară de la împins ca să iasă din seringă. Altădată le făceam cu lingurița.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIDkfsHLJYLoiW03wG_jFQuUI84FHwj7yOrmw6RYHxlkzfwd4zjtVdhOw1cg14qnOM8RW3Q4Gb46SEPryCL-yV_dF06uDZoFOzszOdtwFyFoRLCcYErXjixwjkUj2JM5wFvpIyoA2vFMAR/s200/3+DSC00095.jpg)
Am băgat la cuptor, la foc mic, până au început să se facă maronii pe margini (15 - 20 de minute). Atunci le-am scos și din cuptor și imediat și din tavă. Am tras hârtia de copt din tavă pe masă. De la tabla încinsă s-ar mai fi copt pe fund.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu