- 4 ouă
- 4 linguri făină
- 20 gr unt topit
- 150 gr ceva cărnos (pastramă de pui, cârnat afumat)
- 100 gr caşcaval
- o jumătate de plic praf de copt
- jumătate de ardei verde
- jumătate de kapia
- măsline (fără sâmburi)
- condimente (sare, piper)
- mărar
Am aprins cuptorul.
Am uns o tavă pentru chec cu unt şi am tapetat-o cu făină.
Am amestecat praful de copt cu făina.
Am ras caşcavalul şi am tăiat cubuleţe "umplutura".
Am bătut albuşurile spumă tare. Am adăugat pe rând gălbenuşurile, mixând bine după fiecare.
Untul topit şi răcit - mix.
Am adăugat făina cam în 3-4 ture, omogenizând uşor cu telul.
La final: toate cele de umplutură. Din nou amestec uşor cu telul.
Pus aluatul în tavă.
Nivelat.
La cuptor, la treapta 2 din 8, pentru 35-40 de minute.
Scos şi lăsat la răcit.
Ca să îmi fie mai uşor, după ce s-a răcit bine bine, l-am tăiat în felii, am recompus checul în tavă, învelit în folie alimentară.
Sursa: aici.
Am uns o tavă pentru chec cu unt şi am tapetat-o cu făină.
Am amestecat praful de copt cu făina.
Am ras caşcavalul şi am tăiat cubuleţe "umplutura".
Am bătut albuşurile spumă tare. Am adăugat pe rând gălbenuşurile, mixând bine după fiecare.
Untul topit şi răcit - mix.
Am adăugat făina cam în 3-4 ture, omogenizând uşor cu telul.
La final: toate cele de umplutură. Din nou amestec uşor cu telul.
Pus aluatul în tavă.
Nivelat.
La cuptor, la treapta 2 din 8, pentru 35-40 de minute.
Scos şi lăsat la răcit.
Ca să îmi fie mai uşor, după ce s-a răcit bine bine, l-am tăiat în felii, am recompus checul în tavă, învelit în folie alimentară.
Sursa: aici.
2 comentarii:
aspectuos si desigur bun. Cu un pahar de vin langa, hmm!!!
Sa stii ca si berea a facut fata :). Depinde de gustul consumatorului.
Multumesc pentru vizita!
Trimiteți un comentariu