![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8hnoSSVTHKevvOC_yc12MqlcNrGpw7W5VH__tTnkkJlP5-ZaPoZK6HImfZOT7FoT1yT_Ou4rNFRqBiXLTbdRKqPEZFQ6BD09KRXWdkCGIwxhQWQDQQeQDrCKzKNYtG3OzG4tnwZy7wYU/s200/1.jpg)
Asta a fost o improvizație de moment. Nu am căutat nimic pe net sau prin vreo carte de bucate. Le-am făcut așa cum m-a tăiat pe mine capul.
Am început cu umplutura:
Am început cu umplutura:
- 500 gr de ciuperci champignon
- 1 ceapă potrivită ca mărime
- 3 căței de usturoi
- sare
- piper
- chilli
Am spălat bine ciupercile și le-am pus la scurs.
Am pus tigaia la încins.
Am curățat și am tocat ceapa. Am pus-o la călit în 2-3 linguri de ulei.
Între timp, până să sticlească ceapa, am tocat ciupercile: la robot, folosind lama de metal, aceea pentru carne. Am pus ciupercile în robot în două porții. Și am rotit câteva secunde la fiecare porție. Nu am vrut chiar praf de ciuperci :)).
Le-am pus la tigaie. Când au lăsat zeama am adăugat sare, piper, chilli. Am lăsat la foc mic, amestecând din când în când, până ce s-a evaporat tot sosul format. A durat ceva, cred că aproape o oră. Nu am avut timp să stau lângă ele să le păzesc ca să pot lăsa flacăra mai mare. S-ar fi terminat mai repede.
Când ciupercile au rămas „uscate”, am tocat peste ele cei 3 căței de usturoi, am amestecat bine și am lăsat la răcit.
Am scos din congelator pachetul de foietaj Morărița. Are 800 de grame în două foi. Le-am lăsat să se dezghețe în voia lor.
Apoi am întins o foaie (pe folia ei) și am mai presat-o puțin cu sucitorul. Am pus umplutura deasupra. Am mai întins și a doua foaie, tot pe folia ei, pe care am pus-o apoi peste umplutură.
Cu rola de pizza am tăiat pătrate.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwLgydSXZr5NO_cTDJxBttLIOOiKiiMNVfMbKJA5qKxfuwZEsdRh4DNKYR_G6YAhU_iUc9HGNAxbsni30_9SvuXchqKR2oq06ium1Rcg5ExVW5DoGS3-71rrupE0mFlVmuvVZCyDk9CUA/s200/2.jpg)
În tavă, cu ceva spațiu între ele.
La cuptor, foc mic, cam 25 - 30 de minute.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpL0BZDkt2x2sUQ5qa8ghTpfq85HSYiqEL-5PdoHPWzfEiy91Scf2j1bguX65KX-xNitLAOsquugsilMKYzE_vWhHT2h3Bt-2Z3u_7V6yIR2V-cTCKYcObGj5i5ppwEunHEmMj12zlx8g/s200/3.jpg)
Ale mele nu s-au umflat ca cele din comerț pentru că am pus umplutură multă. Ideea era să se simtă și ciupercile. Foarte aspectoase nu au fost, dar de bune ce să vă zic: s-au terminat primele la petrecere :).
Un comentariu:
Mesaj primit pe mail de la Mariana B. (MULTUMESC!):
Multumesc foarte mult ptr retete le bune pe care le citesc cu interes si multe dintre ele le si incerc. Sa-ti spun un mic secret. Pateurile nu au crescut ca cele din comert nu din cauza umpluturii, ci ptr ca ai intins aluatul cu sucitorul! Intr-adevar, aceste pateuri au mare succes la orice petrecere, sunt grozave! Incearca sa tai aluatul in patratele cu latura cam de 5 cm, pe jumatate din patrat pui o lingurita de umplutura si acoperi cu cealalta jumatate , aplicind pe margine putin ou ptr a se lipi. Merge mult mai repede , se vor si umfla si vor arata super ! O zi minunata!
Trimiteți un comentariu