![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtpJ2j9GsUcQHhWbJwUhB9RXq2pU4vcBAzhqeBmHnkqQISfDUXNYsi0Fs82YYgWJh6hA6jPFmlf7bbtk6oZNAH3Bk4vI-ztWuUx2zv4UsIxd1Py0CvKJTJ56v082nvSnbMH2QLlwh-Sa8/s200/7.jpg)
Aproape toată lumea înconjurătoare (mie) este fan ciocolată.
Așadar încerca tot felul de combinații ... ciocolătoase.
Am făcut acest blat din:![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3vkizh4PPhI6BHFXT4toL3qaB8Lc7KHu4FRJhlu-XIgaDgzZiITfwBfxvLaMzI0Bh98kKwb1caQnWVRgBebjBzuJFxqgeeUAZbPHV3DTZ_-y5-FW52XHGRfWnQoKMg6c045ljV-kviQo/s200/2.jpg)
Am bătut gălbenușurile cu zahăr până la „albire”. Am început să adaug uleiul câte puțin, mixând continuu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7kgKsGv-6l_qbDPF9Cvq5M8JZjySMPWFi8JlGOZezjV1wGW5VgrYVetHCCuYCCYegj0ucwPsay9bQgBSQlGuuoaumktPNRy425Hg5UIECEqJH261X5e7vm3amUj2Fp7dfSYAnZ2EpnNo/s200/3.jpg)
Apoi am procedat identic și cu apa.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg22ah20cW0vxGxfurk257O1ZZ1mWCEJSYncgjgC2J_6gVAdu8ppr6BMWCvSW-kxP0gdyQbcVVaTiQLUXxDFGp-vbmFupb6EamBHRJ9gp1VazOGgB64O-g2QW8Q440FWrIugYMWp-T9QtE/s200/4.jpg)
Am amestecat prafurile toate. Am încorporat în amestecul cu gălbenușuri.
Am bătut albușurile spumă tare.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEigQYbNfTmRUMeJbn6EtkkMtBWjkfDSBBe-yIjvfUrHydYGA-nc3DcXF471iCV8JdE-Clczk_BGVMGJzqX86HKFFUX81D1LNJipEaLuGnzBNl7FQ7lAQE9HXtTDPGtZr2AfWjxjmDS82Hs/s200/5.jpg)
Am amestecat totul ușor cu telul, jos în sus, aerând aluatul.
Forma de tort cu pereți detașabili: cu hârtie de copt pe fund, apoi unsă cu unt și tapetată cu făină.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhunejDc4QGoqnofpaauTiMvpZ35oraeawLXFBAjGrDPNy6AckbsZEYDeYEKTNnEcWMLN56xkB7lXgOoooh5Uj2f99IIOjuxM9j4mW0oQd4zrgk9qJfpWULtFqo9VxdDe7sBj4I-LTOucA/s200/6.jpg)
La cuptor, foc mic, vreo 40 de minute.
A ieșit un blat mare. Eu l-am tăiat doar în două, dar merge și în trei.
Sursa: aici.
Așadar încerca tot felul de combinații ... ciocolătoase.
Am făcut acest blat din:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3vkizh4PPhI6BHFXT4toL3qaB8Lc7KHu4FRJhlu-XIgaDgzZiITfwBfxvLaMzI0Bh98kKwb1caQnWVRgBebjBzuJFxqgeeUAZbPHV3DTZ_-y5-FW52XHGRfWnQoKMg6c045ljV-kviQo/s200/2.jpg)
- 5 ouă
- 200 gr zahăr
- 200 ml ulei
- 100 ml apă
- 270 gr făină (aici am păstrat cantitatea din rețeta originală: 300 gr, dar a ieșit cam dur)
- 1 pliculeț praf de copt
- 30 gr de cacao (2 linguri cu vârf)
- un praf de sare
Am bătut gălbenușurile cu zahăr până la „albire”. Am început să adaug uleiul câte puțin, mixând continuu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7kgKsGv-6l_qbDPF9Cvq5M8JZjySMPWFi8JlGOZezjV1wGW5VgrYVetHCCuYCCYegj0ucwPsay9bQgBSQlGuuoaumktPNRy425Hg5UIECEqJH261X5e7vm3amUj2Fp7dfSYAnZ2EpnNo/s200/3.jpg)
Apoi am procedat identic și cu apa.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg22ah20cW0vxGxfurk257O1ZZ1mWCEJSYncgjgC2J_6gVAdu8ppr6BMWCvSW-kxP0gdyQbcVVaTiQLUXxDFGp-vbmFupb6EamBHRJ9gp1VazOGgB64O-g2QW8Q440FWrIugYMWp-T9QtE/s200/4.jpg)
Am amestecat prafurile toate. Am încorporat în amestecul cu gălbenușuri.
Am bătut albușurile spumă tare.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEigQYbNfTmRUMeJbn6EtkkMtBWjkfDSBBe-yIjvfUrHydYGA-nc3DcXF471iCV8JdE-Clczk_BGVMGJzqX86HKFFUX81D1LNJipEaLuGnzBNl7FQ7lAQE9HXtTDPGtZr2AfWjxjmDS82Hs/s200/5.jpg)
Am amestecat totul ușor cu telul, jos în sus, aerând aluatul.
Forma de tort cu pereți detașabili: cu hârtie de copt pe fund, apoi unsă cu unt și tapetată cu făină.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhunejDc4QGoqnofpaauTiMvpZ35oraeawLXFBAjGrDPNy6AckbsZEYDeYEKTNnEcWMLN56xkB7lXgOoooh5Uj2f99IIOjuxM9j4mW0oQd4zrgk9qJfpWULtFqo9VxdDe7sBj4I-LTOucA/s200/6.jpg)
La cuptor, foc mic, vreo 40 de minute.
A ieșit un blat mare. Eu l-am tăiat doar în două, dar merge și în trei.
Sursa: aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu