Nu îmi place deloc ciorba făcută cu borș din comerț. Cu prafuri din acelea la plic nu am făcut niciodată.
Pentru că am mare noroc: atât mama mea cât și a soțului meu fac borș în casă. Așa că mai mereu dispun de sticle de 2l pline ochi de borș acru ”de dai cu căciula în câini” și gustoooooos...
Cândva mă voi apuca să umplu și eu borș în casă. Momentan ... nu e nevoie :P.
Așa cum spuneam, mamele stochează borșul în sticle de 2l. Pun lichid până in buza sticlei astfel încât să nu fie aer deloc la înfiletarea dopului.
În general folosesc 500 ml de borș la o ciorbă. După ce am deschis sticla mare prima dată, restul de borș care rămâne îl depozitez in sticle de jumătate de litru, urmând același principiu: fără aer. Ultima sticlă rămâne incompletă și atunci o strâng până ce lichidul ajunge la buza sticlei și înfiletez repede dopul.
Pentru că am mare noroc: atât mama mea cât și a soțului meu fac borș în casă. Așa că mai mereu dispun de sticle de 2l pline ochi de borș acru ”de dai cu căciula în câini” și gustoooooos...
Cândva mă voi apuca să umplu și eu borș în casă. Momentan ... nu e nevoie :P.
Așa cum spuneam, mamele stochează borșul în sticle de 2l. Pun lichid până in buza sticlei astfel încât să nu fie aer deloc la înfiletarea dopului.
În general folosesc 500 ml de borș la o ciorbă. După ce am deschis sticla mare prima dată, restul de borș care rămâne îl depozitez in sticle de jumătate de litru, urmând același principiu: fără aer. Ultima sticlă rămâne incompletă și atunci o strâng până ce lichidul ajunge la buza sticlei și înfiletez repede dopul.
4 comentarii:
CATEGORIC,borsul preparat in casa nu se compara cu cel din comert.
abia acum ti-am descoperit blogul, nu stiu cum de l-am ratat, e foarte fain si bine construit, imi place, azi citim tot.
la cat mai multe sfaturi bune si retete.
Multumesc mult! Bine ati venit! :)
Chiar nu se compara borsul din comert cu borsul facut acasa.
Trimiteți un comentariu