Dar poftă și mai mare :). De chestii ... nepermise toată ziua. E vacanță, copilul se distrează la aer curat iar mami face dezmăț în bucătărie.
Cu ajutorul provocării Amei și cu cel al blogului alocat în această lună: cel al Ginei a fost dezmăț crunt. Nu cu multă muncă am regăsit amintirea acelor poffertjes despre care vă povesteam aici.
Am respectat rețeta Ginei întocmai și am folosit:
- 3 ouă
- 5 linguri de zahăr (80 gr)
- un praf de sare
- 500 gr iaurt
- 2 plicuri praf de copt
- esență de vanilie
- coajă de lămâie
- făină (cam 400 gr, deși cred că ar fi „încăput” 450) - trebuie ajuns la consistența unei smântâni destul de groase
Am pus tigaia la încins.
Procesul de obținere a aluatului: mai mult decât simplu. Ouă, zahăr și sare la mixat. Amestecat iaurt cu praf de copt. Adăugat peste ouă. Puse mirodeniile. Început să adaug câte o lingură de făină. Mi-a fost frică să pun mai mult de 400 de grame pentru că știu de la clătite că aluatul se mai îngroașă cât stă; am zis să nu obțin chiar chifle la sfârșit :).
Cu lingura am tot turnat la gogoși în uleiul încins. Cum începeau să facă gropițe pe partea de deasupra, le întorceam.
Le-am lăsat să se coacă bine la foc mediu spre mare și am obținut niște bunăciuni! Dacă baia de ulei ar fi fost mai adâncă s-ar fi rotunjit mai mult. Dar nu e bai, e bună și nițică economie din când în când :).
Simple cu zahăr pudră vanilat - foarte gustoase.
Cu o lingură de dulceață (de nuci în cazul de față) deasupra sunt minunate (aluatul nu e foarte dulce).
De asemenea încălzite la microunde și cu înghețată deasupra e o altă opțiune.
Și încă o poză cu unul dintre cei doi munți care au rezultat din cantitatea de aluat de mai sus:Le-am lăsat să se coacă bine la foc mediu spre mare și am obținut niște bunăciuni! Dacă baia de ulei ar fi fost mai adâncă s-ar fi rotunjit mai mult. Dar nu e bai, e bună și nițică economie din când în când :).
Simple cu zahăr pudră vanilat - foarte gustoase.
Cu o lingură de dulceață (de nuci în cazul de față) deasupra sunt minunate (aluatul nu e foarte dulce).
De asemenea încălzite la microunde și cu înghețată deasupra e o altă opțiune.
8 comentarii:
ce pofta de gogosi mi-ai facut.Arata intr-un mare fel.
Bună, Johanna! Aluatul se face muuult muuult mai repede decât la gogoșile dospite. Și timpul de coacere e mai mic. Afară s-a mai răcorit... Deci poftim la gogoși :))
Iar cu dulceață de cireșe au mers ca unse, ca să cresc poftirea :P.
SPOR!
vai de mine, iar salivez citindu-ti retele :D iar gogosile astea nu au nici o mila pentru silueta mea atat de greu recastigata...
La mine functioneaza foarte bine ideea (si practica): dimineata poti manca orice! :))))
De cand nu am mai mancat niste gogosi..pfuu ce pofta mi-ai facut :)
Spor, Mimmi! Aluatul se face fluierand...
Cu prajitul e mai complicat, dar o hota buna .... :)))
Multumesc de vizita!
Everything is very open with a precise clarification
of the issues. It was truly informative. Your website is useful.
Thank you for sharing!
Also visit my web site - egoc
Hello! Thank you for your visit & appreciation!
Trimiteți un comentariu